Bildgalleri

Ontario

Under några år har jag arbetat med ett tema, ”Ontario” , ett äppelträd i vår trädgård. Målningarna är improvisationer över temat. Jag har reducerat färgerna mot svart för att få en stark kontrastverkan och strävat efter en tvådimensionell modelering av formerna och där varje form har en egen identitet samtidigt som relationerna mellan formerna och till det vita blir min tolkning av ljusspelet, luftrummet. Målningarnas karaktär gör att formerna och formrelationerna också kan ses ur en annan aspekt än temats. Jag försöker undvika adjektiv och metaforer i ”det tysta språket” under arbetet i ateljén. Det befriar mig från jämförelser av målningarna eller att någon form blir ”som om….”. Det gör också att jag inte dröjer mig kvar i den föregående målningen när jag påbörjar nästa. Det vita i mina målningar är formernas omgivning. En talande tystnad. Bilder på webbplatsen får endast användas efter tillstånd av mig. Ersättning vid bildanvändning följer BUS tariff.

Tomelilla konsthall 2014 b      Tomelilla konsthall 2014 a         Tomelilla Konsthall 2014 Tomelilla Knsthall 2014                 Tomelill Konsthall cello

Någons hundar mfl målningar

Fotograf: Camilla Gewing-Stålhane

5 tankar kring ”Bildgalleri

  1. Johannes

    Oändligt många detaljer,oändligt många möjligheter att förlora sig i. Precis som i livet självt. Tack för detta, Kjelle!

    Svara
  2. Maud Ibanez

    Är Ontario en Pappersbok också ?? Som du säljer ? Får jag i så fall anmäla mitt intresse Kjell ?

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *